“Sta jezelf toe presenteren leuk te vinden en bezorg je publiek en jezelf een leuke en zinvolle tijd.”

Je kunt er vanuit gaan dat 90% van de presentatoren presenteren spannend vindt. 90% doet vervolgens precies hetzelfde kunstje als de rest van de presentatoren en van “hetzelfde” wordt nog eens 90% vergeten. Vraag: waarom kruip je met deze gegevens in je achterhoofd überhaupt het podium op?

Mackel&Bergh training heeft als missie een behoorlijke beweging in presentatieland te bewerkstelligen. En samen met haar klanten voorgoed af te rekenen met saaie en taaie presentaties. Hoe saai en taai het onderwerp ook kan zijn. Hoe? Door met de klant op zoek te gaan naar persoonlijke krachten, aantrekkelijke presentatievormen en onderscheidend vermogen. Het publiek moet jouw presentatie positief onthouden. De wereld ligt open voor goede presentatoren. Presenteren is bij uitstek het middel om mensen te beïnvloeden en jezelf te verkopen. Benut dit middel.

“Huub heeft het in zich om moeiteloos aan te sluiten bij alle lagen van de Bossche bevolking. Hij veert prachtig mee en weet met zijn scherpe maar respectvolle manier aan te sluiten bij het inhoudelijke thema”.

(Dhr Ton Rombouts. Burgemeester van ’s-Hertogenbosch)

Trainingsmogelijkheden

Basis vaardigheden presenteren

Doelgroep: Vanuit je functie verzorg je regelmatig een presentatie of gaat in de nabije toekomst presentaties geven. Je merkt dat je niet alles uit je presentatie haalt wat er in zit en dat spanning een rol speelt. Je bent benieuwd naar het effect wat je hebt op het publiek en wilt graag feedback op je presentatiekwaliteiten en -valkuilen. Omdat je regelmatig voor een groep spreekt, heb je behoefte aan training die het fundament onder je persoonlijke presentatiestijl verstevigt.

Doel: Tijdens de training ontwikkel je inzicht in je persoonlijke kwaliteiten en valkuilen. De focus ligt op het verbeteren van je valkuilen door deze specifiek te trainen. Na afloop van de training merk je dat je met meer zekerheid en overtuigingskracht je presentatie verzorgt. Je maakt meer gebruik van je eigen kracht en de basisvaardigheden helpen je een stevige presentatie neer te zetten. Je kunt met vertrouwen voor de groep gaan staan en het publiek de aandacht geven dat ze verdient.

Presenteren met LEF

Doelgroep: Je staat als spreker niet voor het eerst voor de groep. Je hebt in de loop van de jaren al wat ervaring opgedaan en spanning is geen item voor je. Het is in ieder geval niet de reden waarom je opziet tegen het verzorgen van een presentatie. Je hebt echter het gevoel dat er meer uit je presentatie te halen is en dat je het publiek meer kunt boeien dan dat je op dit moment doet. Je bent toe aan meer creativiteit en afwisseling tijdens je presentatie. Je wilt je grens verleggen.

Doel: Na afloop van de training weet je hoe je de aandacht van het publiek moet pakken en leer je om creativiteit in te zetten tijdens je presentatie. Je leert “te leven” in het hier en nu en durft te improviseren. Presenteren wordt leuk voor jezelf en voor het publiek. Daarnaast zoomen we in op het gedrag van het publiek en de eventuele weerstand die daarbij een rol kan spelen. Door authentiek te blijven, winnen we aan respect en indruk. Het verzorgen van je presentatie draagt bij aan je persoonlijke profilering binnen de gemeente.


Wil je meer weten over Mackel&Bergh training en coaching?

Stuur dan een mailtje naar info@mb-training.nl